CHIRURGIE OFTALMOLOGICĂ

Efectuăm, într-o sală de operație modernă, dotată cu aparatură de ultimă generație, intervenții chirurgicale non-invazive, minim invazive sau invazive, pentru o gamă largă de afecțiuni precum glaucom, cataractă, dar și pentru afecțiunile oftalmologice mai rar întâlnite, precum pterigionul sau chalazionul.

Cataractă

Este una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii vederii. Constă în opacifierea și pierderea transparenței cristaliniene fapt care duce la scăderea acuității vizuale. Cataracta afectează, cu precădere, persoanele de vârstă înaintată, dar se poate întâlni și la pacienții mai tineri. Tratamentul ei se realizează chirurgical, este minim invaziv și constă în extracția cataractei prin procedeul denumit facoemulsificare urmată de implantarea unui cristalin artificial. Metoda chirurgicală se realizeaza sub anestezie topică (cu picături cu anestezic). Recuperarea postoperatorie este una de scurtă durată.

Pterigionul

Este o membrană conjunctivală fibro-vasculară care invadează treptat și lent corneea, modificându-i suprafața și determinând simptome atât de ordin vizual cât și estetic. Este frecvent întâlnit la persoane tinere. Intervenția chirurgicală nu este dificilă, iar perioada de recuperare este redusă.

Chalazionul

Chalazionul este o inflamație cronică la nivel pleoapelor, întâlnită frecvent, mai ales în rândul pacienților tineri. Deși nu afectează vederea, motivul pentru care pacienții se adresează medicului este cel estetic. Tratamentul este, în primă fază, local medicamentos. În cazul în care nu se obține rezultatul scontat, se intervine chirurgical, minim invaziv, sub anestezie locală. Recuperarea postoperatorie este de scurtă durată.

Injecțiile intravitreene

Injecțiile intravitreene cu substanțe denumite anti-VEGF sau antiinflamatorii steroidiene se realizează cu precădere pentru anumite boli retiniene (degenerescență maculară, maculopatie diabetică, edem macular etc.). Aceste afecțiuni pot duce la scăderea accentuată a acuității vizuale, uneori într-un timp foarte scurt. Aceste substanțe injectate intraocular au rolul de a stopa diferitele afecțiuni vinovate de scăderea acuității vizuale. Tratamentul se realizează sub anestezie topică (cu picături cu anestezic).

Te așteptăm cu drag la clinica noastră pentru a reda sănătatea ochilor tăi

Stabilește o programare