CHIRURGIE OFTALMOLOGICĂ

Efectuăm, într-o sală de operație modernă, dotată cu aparatură de ultimă generație, intervenții chirurgicale non-invazive, minim invazive sau invazive, pentru o gamă largă de afecțiuni precum glaucom, cataractă, dar și pentru afecțiunile oftalmologice mai rar întâlnite, precum pterigionul sau chalazionul.

Cataractă

Este una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii vederii. Constă în opacifierea și pierderea transparenței cristaliniene fapt care duce la scăderea acuității vizuale. Cataracta afectează, cu precădere, persoanele de vârstă înaintată, dar se poate întâlni și la pacienții mai tineri. Tratamentul ei se realizează chirurgical, este minim invaziv și constă în extracția cataractei prin procedeul denumit facoemulsificare urmată de implantarea unui cristalin artificial. Metoda chirurgicală se realizeaza sub anestezie topică (cu picături cu anestezic). Recuperarea postoperatorie este una de scurtă durată.

Chirurgie refractivă cu LASER EXCIMER

Chirurgia refractivă cu LASER este o tehnică medicală sigură și eficientă folosită pentru corectarea viciilor de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism). Intervenția se realizează la ambii ochi (dacă este necesar) în aceeași ședință. Remodelarea corneei folosind tehnologia laser EXCIMER ia în considerare caracteristicile individuale ale pacientului, permițând o vizualizare mai bună decât alte modalități de intervenție.

Afecțiuni ale conjunctivei și ale pleoapelor

Printre cele mai frecvent intalnite patologii se numară Pterigionul ( O membrană conjunctivală fibro-vasculară care invadează treptat și lent corneea, modificându-i suprafața și determinând simptome atât de ordin vizual cât și estetic. Este frecvent întâlnit la persoane tinere.) si Chalazionul (O inflamație cronică la nivel pleoapelor, întâlnită frecvent, mai ales în rândul pacienților tineri. Deși nu afectează vederea, motivul pentru care pacienții se adresează medicului este cel estetic.)

Intervenția chirurgicală nu este dificilă, iar perioada de recuperare este redusă

Te așteptăm cu drag la clinica noastră pentru a reda sănătatea ochilor tăi