Ofertă BlackFriday – Tomograf in coerență optică ( OCT )

Este o investigație imagistică non-invazivă care folosește o lumină de intensitate joasă, aproape de infraroșu. Atunci când lumina este direcționată către ochiul pacientului, o parte redusă este reflectată și procesată de aparatul medical, reușind astfel să realizeze o imagine prin care se observă grosimea fiecărui strat distinctiv al retinei.

Aceste măsurători permit medicului oftalmolog să identifice o serie de patologii ale retinei și să urmărească în timp evoluția bolii, precum și răspunsul la tratament. Ultimile tehnologii au permis adăugarea unor extensii de o funcționalitate și utilitate mai mare, precum Angio OCT ul.

Profită de oferta Black Friday și beneficiază de tomografie în coerență optică (OCT) la orice consult complet.

Oferta este valabilă în perioada 15-20 noiembrie!

Mai multe detalii în locațiile noastre sau la nr. de telefon de mai jos.

Investigații oftalmologice

Investigațiile oftalmologice realizate în clinica noastră se efectuează atât în scop de diagnostic, cât și pentru urmărirea evoluției anumitor afecțiuni și se realizează cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, care ne garantează o acuratețe remarcabilă.

Retinofotografie

Retinofotografie sau Retinoscopie

Este o investigație a fundului de ochi prin care se pot observa rețeaua vasculară retiniană, nervul optic, structura coroidei sau starea fibrelor optice și a zonei foveolare. Este exact ca o fotografie, dar făcută pentru a vedea retina și eventualele modificări ale ei și ajută medicul să explice pacientului starea retiniană la momentul evaluării. Cel mai frecvent se utilizează în monitorizarea nevilor coroidieni care, în orice moment, se pot maligniza.

Pahimetrie corneeană

Este un examen oftalmologic prin care se măsoară grosimea corneei. Această măsurătoare este utilizată în diagnosticarea anumitor patologii ale corneei, cum ar fi keratoconusul, edemul cornean sau glaucomul. Este o investigație obligatorie efectuată înaintea operațiilor de chirurgie refractivă care, dacă este sub limita normala admisă, are rol decisiv.

Gonioscopia

Gonioscopia sau evaluarea unghiului camerular

Constă în examinarea directă a unghiului iridocornean, format între fața anterioară a bazei irisului și fața posterioară, convexă, a periferiei corneei. Scopul principal al acestei investigații este aprofundarea în detaliu a glaucomului, permițând diferențierea diverselor lui forme. Cel mai frecvent se utilizează pentru a face diferența între glaucomul cu unghi închis și cel cu unghi deschis.

biometrie

Examen biometrie oculară

Constă în măsurarea lungimii axiale a globului ocular, care este importantă în stabilirea puterii dioptrice a cristalinului artificial. Este investigația obligatoriu efectuată înaintea operației de cataractă, dar și în cazul chirurgiei refractive a cristalinului.

Tonometrie ( tensiune intraoculara )

Ne permite măsurarea tensiunii intraoculare, investigație utilizată atât în scop diagnostic, cât și ca prognostic. Este ușor de utilizat, existând mai multe metode care permit adaptarea mai ușoară în funcție de patologia și de vârsta pacientului. Rolul preventiv al acestei investigații nu poate fi neglijat, având în vedere că, de multe ori, diagnosticul tardiv al glaucomului scade acuitatea vizuală și calitatea vieții pacientului.

Topograf cornean

Cu ajutorul topografiei corneene se realizează o hartă computerizată prin scanarea suprafețelor anterioară și posterioară ale corneei. Deformările corneei sunt înregistrate de aparat sub forma unor coduri de culoare/ această metodă de diagnosticare este extrem de precisă.  

Autorefractometru copii ( PLUSOPTIX )

Aparatul este conceput special pentru examinarea copiilor. Investigațiile se desfășoară de la distanță astfel că cel mic nu se sperie. Tehnologia folosită permite chiar și examinarea copiilor foarte mici, de doar câteva luni, și a copiilor foarte activi. Aparatul detectează și previne riscul apariției ambliopiei la copii.

Autokeratorefractometrie

Dispozitivul stabilește în câteva secunde refracția corneei și a întregului ochi, precum și măsurarea automată a razei de curbură a corneei, fapt care permite medicului să stabilească dioptriile optime pentru pacient.

foropter

Determinare dioptrii ( foropter )

Aparatul este folosit pentru a măsura erorile de refracție, acuitatea vizuală și selectarea lentilelor prismatice, sferice și cilindrice optime pentru pacient.

Ecografie oculară

Este o investigație non-invazivă la care specialistul oftalmolog recurge atunci când examinarea părții exterioare a globului ocular este dificilă din punct de vedere oftalmoscopic. Dificultatea apare din cauza unor patologii cum ar fi hemoragia in vitros sau cataractă. Ecografia oculară se utilizează în diagnosticarea unor boli oculare, cum ar fi: retinoblastom, tumori de coroidă, dezlipire de retină, hemoragie in vitros sau suspiciunea unui corp străin intraocular.

Te așteptăm cu drag la clinica noastră pentru a reda sănătatea ochilor tăi