Oftalmologie pediatrică

Consultațiile oftalmologice pediatrice sunt recomandate încă din primele zile de viață. Iar medicii Ofta Medical Clinic dispun de aparatura necesară, dar și de experiența profesională pentru ca aceste consulturi oftalmologice pentru cei mai mici dintre pacienți să fie rapide și eficiente.

CE ESTE OFTALMOPEDIATRIA?

Oftalmopediatria este ramura care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor oftalmologice la copii. Intervalul 0 – 7 ani este perioada definitorie în ceea ce privește sistemul vizual al copilului și relația ochi-creier, motiv pentru care primul screening vizual ar trebui realizat cât mai devreme, chiar de la naștere, de către un medic neonatolog. Acesta poate înlătura suspiciunea existenței unei patologii oftalmologice. 

Următorul consult oftalmologic este recomandat să se realizeze în primul an de viață, între 6 și 12 luni, apoi între 1 și 3 ani, 5 și 6 ani. După această perioadă, evaluările oftalmologice ar trebui să se realizeze la un interval de cel puțin un an, maximum doi.

MAI MULTE DETALII, în articolul de BLOG….

CELE MAI FRECVENTE PROBLEME ÎNTÂLNITE LA COPII

Afecțiunile oftalmologice periclitează potențialul vizual maxim al copilului. Acesta nu poate fi redobândit după încheierea maturizării vizuale a ochiului (considerată a fi atinsă în jurul vârstei de șapte ani). Totodată, o capacitate vizuală afectată poate crea limitări în viața de adult (imposibilitatea exercitării unor profesii sau de a conduce autovehicule).
Problemele oftalmologice cel mai des întâlnite la copii sunt viciile de refracție.

MAI MULTE DETALII, în articolul de BLOG…

CINCI SEMNE CARE TREBUIE SĂ TE TRIMITĂ LA MEDICUL OFTALMOLOG

Din păcate, copiii adesea nu știu să spună că este ceva în neregulă cu vederea lor, iar lipsa simptomelor sau a acuzelor poate întârzia diagnosticarea patologiilor oculare ce pot fi descoperite la timp printr-un control oftalmologic de rutină. Cu toate acestea, există anumite semne care ne pot atenționa asupra necesității efectuării unui consult oftalmologic. Mai simplu spus, la ce trebuie să fim atenți.

MAI MULTE DETALII, în articolul de BLOG….

Te așteptăm cu drag la clinica noastră pentru a reda sănătatea ochilor tăi